Korona Light -valaisinsarja

Selkeä muotokieli, joka sitoo yhteen vuosikymmenten sisustustrendit

Koronan muoto hakee inspiraatiota 70-luvulta. Se on sekoitus eri vuosikymmenten sisustustrendejä. Koronan selkeä ja pelkistetty design sopii nykypäivään ja on tulevaisuuden klassikkona ohittamaton. Uutta valaisimessa on myös sen muunneltavuus.
Korona kulkee asiakkaan mukana vuosikymmeniltä toiselle. Metallirenkaita vaihtamalla valaisimen ilmettä voidaan päivittää sisustuksen värien muuttuessa tai valaisimen muuttaessa tilasta toiseen.

Harri Koskinen

Onhan se klisee, että suomalaiset elävät pimeässä, mutta mehän elämme.
Harri Koskinen, Friends of Industry

Syntynyt Karstulassa vuonna 1970. Toimii tuotesuunnittelijana ja suunnittelujohtajana Iittalassa. Harri työskentelee lukuisten tunnettujen brändien ja yritysten kanssa, kuten Artek, Danese, Finlandia Vodka Worldwide, Issey Miyake, Montina, Muji, Genelec, O luce, Panasonic, Seiko Instruments, Venini ja Woodnotes.

Mistä Korona Light -valaisinsarjan suunnittelu sai alkunsa?

Koko Skandinaviassa on melko pimeää suuren osan vuodesta, ja tämä ehkä selittää sen, miksi me olemme niin hyviä kehittämään valoa. Meidän on pakko olla. Kärsimme usein liian vähäisestä valon määrästä ja huonosta valon laadusta.

Kari Knuutila

Ajattele kynttilöitä, takkatulta tai auringonlaskua.
Kari Knuutila, Valoarte

Korona Light -valaisinsarjan suunnittelun lähtökohtana oli luoda muoto, joka hajottaa valoa mahdollisimman moneen suuntaan ja tuottaa lämmintä ja tunnelmallista valoa – kuten kynttilät, takkatuli tai laskeva aurinko. Kupu on optimaalisella etäisyydellä led-paneelista eikä kirkasta pistevaloa näy.

Halusimme kehittää valaisimen, joka antaa riittävästi valoa myös vuoden pimeimpänä aikana. Koronan led-paneelin tuottama valonmäärä on niin suuri, että se toimii hyvin huoneen yleisvalona.

Värin lämpö luo tunnelman - niin myös Koronassa